Velden zijn niet correct ingevuld
Gordijnenwinkel.nl in uitzending RTL WoonTips

Het ophangen van gordijnen op een gordijnrails

 

Gebruik bij het ophangen van gordijnen van gordijnenwinkel.nl aan kozijn of muur een afstandsteun met klem of wandsteun.

Teken met een dunne potloodlijn de plaats van de muurrail aan. Controleer of deze lijn waterpas loopt.

Boor om de 50 cm een gat in de muur (steenboor, 6 mm). Voorzie de gaten van pluggen.


Tip!


Bij oude huizen is vaak kalkrijke en brokkelige specie gebruikt. Daarin schiet de boor gemakkelijk weg, wat een te ruim gat oplevert. Vul zo’n mislukt boorgat op met sneldrogende muurvuller (diep in het gat duwen). Deze wordt binnen enkele minuten keihard en vormt dan een stevige basis voor een nieuw boorgat. 

Schroef de steunen op de muur (of het kozijn). Schuif de rail in de steunen. Schuif een eindstop en het benodigd aantal runners op het onderdeel van de rail. Sluit de runners op met weer een eindstop.

Het ophangen van een gordijnrail aan het plafond is makkelijker als u eerst een basislat aan het plafond bevestigt. Schroef deze op een paar plaatsen aan de plafondbalken vast. Op deze basislat komen de schroeven waarmee u de U-railsteunen kunt ophangen (om de 50 cm). Steunen eerst aan de rail en vervolgens vastschroeven.

Tips 


Schilder de basislat van tevoren in dezelfde kleur als het plafond. 

Als u de rail direct aan het plafond wilt bevestigen, moet u tuimelpluggen gebruiken om de steunen te kunnen bevestigen op plaatsen waar geen plafondbalk zit. Boor gaten in het plafond (diameter als die van het tuimeldeel van de plug). Steek de plug diep in het gat, zodat het verende tuimeldeel in de holle ruimte achter het plafond uitklapt. U bevestigt later de steunen aan de uitstekende schroefdelen, met behulp van de bijgeleverde moeren.

Schuif het benodigd aantal plafondsteunen over het bovendeel van de rail. Schuif een eindstop en het benodigd aantal runners in het onderdeel van de rail. Sluit de runners op met wederom een eindstop. Schroef de rail met de steunen tegen het plafond.

Als het gordijn uit 2 delen bestaat, is het mooier als deze elkaar een stukje overlappen. Hiervoor kunt u een overschuifrunner gebruiken. 


 


Bekijk onze meetinstructie video!

MeetinstructiesOp onze website staat alles wat u wilt weten over het opmeten van gordijnen, zowel in woord als beeld. Het is heel eenvoudig! Heeft u uiteindelijk toch nog vragen? Bekijk de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

 

Kwaliteit staat bij ons voorop

Mooie stoffen, nette afwerking en goede service. Daar kunt u bij Gordijnenwinkel op vertrouwen. Lees hier meer over:

Jelmer de Vries

Jelmer de Vries

Meer over ons

  • iDeal
  • Paypal
  • Afterpay
  • Visa
  • Mastercard